PRINS MAARTEN I

Maarten I mag dit jaar de carnaval voorop gaan als prins van de Gelliker Galliaren.
Hij is 26 jaar en is een geboren en getogen Gellikernaar. Hij woont voorlopig nog bij zijn ouders op de Sint Augustinusstraat maar ondertussen bouwt hij samen met zijn vrouwtje Lieze een huis in Vroenhoven.
Carnaval zit echt in Maarten zijn bloed. 13 jaar geleden was hij al eens jeugdprins samen met Johnny Cauberg. Hij had er toen zo van genoten dat hij ervoor koos om nog eens de macht te krijgen over Gellik.
Het carnavalsbloed heeft hij van zijn bompa Frie Massot gekregen. Bompa frie was een rasechte Galliaar. Hij was een van de oprichters van de Galliaren en lid van de eerste raad van elf.
Ook is Maarten Lid van carnavalsgroep de Klungelère uit Lanaken die dit jaar ook zijn prinsengarde zullen zijn.
Maarten is grote fan van Rowwen Hèze. Hij gaat elk jaar 2 dagen, pintjes gooien en het varken uithangen op het slotconcert in America.
Met de carnaval en Rowwen Hèze is er niet onmiddellijk het grote geld te verdienen! Ook de gelliker prins moet gaan werken voor de kost. Dat doet Maarten als industrieel elektricien bij Equans in Genk. Hij zorgt ervoor dat alle machines bij bedrijven in België blijven draaien.
In de tijd dat er dan nog overblijft gaat Tèke graag een pintje drinken met zijn beste vrienden, al kan er af en toe ook wel een appel-kers jeneverke vanaf.
Maarten I wenst jullie allemaal een fijne carnaval toe en nodigt jullie uit op zijn hoogdag om te genieten van de lichtstoet (24 februari om 19 uur) met aansluiten groot feest in de feesttent op het dorpsplein.
Tot dan!

JEUGDPRINSES JILL I

Ik ben Jill de eerste van de Gelliker Galliaren.

Mijne grote droom wordt eindelijk werkelijkheid. Mijn ouders zijn Bart weytjens en Karin vermeulen, die ook lid zijn van de Gelliker Galliaren. Carnaval zit in mijn bloed want ik ben trots dat ik in mijne papa zijn voetsporen mag treden. Hij was ook prins van de Gelliker Galliaren in 2010. Ik ben de jongste van 3 kinderen, ik heb nog een grote zus Laurine Janssen en een grote broer Kobe Janssen. Mijn grootouders zijn Bea Gerits en Jean Weytjens van op de Zavelstraat 7 te Gellik. Ik ben ook het kleinkind van Philomène Nelissen en Jean Vermeulen; zij wonen in Bilzen.

Mijn papa zijn tweelingsbroer Wim en zus Cindy zijn ook echte carnavallisten.

Van kleins af aan kon ik met mijn ouders meegaan na de opening op 11/11. Ook ging mee in de stoeten met de bolderkar.

Ik zit op school op Linc Parc bij juffrouw Mieke in het zesde leerjaar.

Mijn hobby’s zijn steppen, voetballen en ook Playstation spelen. Ik zit ook bij de Tito’s bij Chiro Jooske in Smeermaas. Af en toe waag ik me ook thuis om wat met muziek te mixen en uit mijne bol te gaan.

Ik kijk enorm uit naar mijne lichtstoet op 24 februari samen met mijne prins Maarten de eerste.

Samen gaan we er een geweldig jaar van maken en ons goed amuseren.

Ik vind het bijzonder om de Gellikenaren, mijn familie en vrienden tijdens onze lichtstoet te mogen begroeten.

Wij zien ons snel, ….

 

Ich, Jill d'n ierste, höb gezaag  Alaaf   Alaaf   Alaaf