Veel gestelde vragen

Moet ik inkom betalen?

Nee! We vragen wel een vrijwillige bijdrage van 3 euro, dit om er voor te zorgen dat we ook volgend jaar weer een top-editie van de lichtstoet in elkaar kunnen steken.


Waar parkeer ik het best?

Er zijn 6 parkings. Klik hier om te ontdekken welke parking voor jou het meest geschikt is.Hoelaat vertrekt de stoet?

Deze vertrekt om 19 uur stipt.


Hoelaat kom ik best naar Gellik afgezakt?

Aangezien de stoet vertrekt om 19 uur, is het aangeraden om rond 18 uur naar Gellik te komen. Hou rekening met file’s op de invalswegen, en de zoektocht naar een geschikte parkeerplaats. Ook zal je bij een aantal parkings nog wat minuten moeten wandelen.Vanaf wanneer moet de parking op het Kerkplein verkeersvrij zijn?

Op het Kerkplein wordt onze feesttent geplaatst. De opbouwwerken starten op woensdag 21 februari. Vanaf woensdagochtend moet het Kerkplein dus volledig vrij zijn.

Op maandagavond 26 februari zal het Kerkplein terug vrij worden gegeven, zodra de tent is afgebroken.Hoe laat worden de invalswegen naar Gellik afgesloten?
Vanaf 17u30 kan je Gellik niet meer in of uit.Ik woon in Gellik, en er komt familie bij ons naar de stoet kijken. Hoe laat moeten ze bij ons zijn ?

Ook voor inwoners en bezoekers van Gellik geldt dezelfde regel. Vanaf 17u30 worden alle wegen afgesloten voor alle verkeer.
Familie en vrienden moeten dus voor deze tijd bij jullie zijn.Ik heb medische verzorging nodig op het moment dat de straten worden afgesloten. Hoe geraakt men tot bij mij?

Uiteraard vinden wij het belangrijk dat iedereen de verzorging krijgt die hij/zij nodig heeft.

U kan daarom op voorhand de nummerplaat van de wagen doorgeven via info@gellikergalliaren.be. Deze persoon zal dan ook door de bevoegde instanties worden toegelaten op het afgesloten parcours.Ik moet dringend naar het toilet. Waar kan ik terecht?

Aan het kerkplein staat een grote toiletunit met tientallen toiletten.Hoeveel wagens nemen er deel ?

Dit jaar hebben we in totaal 47 deelnemende groepen. Klik hier voor een overzicht van de deelnemende groepen.


Wordt er door het karamellenverbod geen snoep meer uitgegooid?

Natuurlijk wel! Chips, koekjes, lolly’s, wafels, ballen, speelgoed, beren, lange jannen enz mogen nog steeds uitgegooid worden in onze stoet.


Is de stoet ook geschikt voor kleine kinderen ?

Jazeker! Zet jullie auto op de Dorpsstraat en jullie parkeren direct aan het parcours. Tevens komt de stoet hier ook om 19u15 voorbij.


Wat houdt de pendelbus in?

Vaak was het voor veel bezoekers moeilijk een parkeerplaats te vinden in de buurt van de stoet. Ook merkten we dat mensen die minder goed te been zijn en families met kinderen vaak enkele kilometers moesten wandelen vanaf hun parkeerplaats naar de stoet.
Daarom voorzien we een pendelbus vanaf de parking van het Cultureel Centrum, het Europaplein of het HHC in Lanaken. Hier kunnen bijna 450 auto’s parkeren. Onze pendelbus zal 3 keer per uur heen en weer rijden, en bezoekers afzetten vlakbij het parcours. Na de stoet zal deze bus hun natuurlijk ook terug naar het CCL, HHC of het Europaplein brengen. Deze bus is voor iedereen volledig gratis.

Het rittenschema vind je hier.


Kan ik ook een hapje eten ?

Natuurlijk. Er staan verschillende eetstandjes opgesteld langs het parcours.
Natuurlijk kan je ook iets eten bij Frituur Margot of Frituur de Drietand, beiden gelegen op de Dorpsstraat.

Aan onze feesttent worden er ook souvlaki’s verkocht tegen zeer democratische prijzen.


Is er na de stoet ook nog iets te doen?

Absoluut. Vanaf het moment dat de laatste wagen binnenkomt, start er in de feesttent aan de kerk een groot feest!
De inkom is helemaal gratis.


Mijn vraag staat hier niet bij. Wie kan ik contacteren?

Je kunt een email sturen naar lichtstoet@gellikergalliaren.be