Prins Sven krijgt alsnog sleutel van Marino

Grote consternatie op carnavalsvrijdag, 24 februari 2017. Prins Sven I zou samen met prinses Roxy I de sleutel van het carnavalsrijk Gellik moeten krijgen uit handen van de burgemeester in aanwezigheid van heel culminerend Lanaken. Werkgever NedCar besliste daar echter anders over, en trok het verlof van de prins in, die zich schijnbaar op korte tijd onmisbaar heeft gemaakt in de fabriek.

Prinses Roxy nam dan maar plaats op de troon, en ontving na de verplichte speeches alvast háár sleutel. Dat op die sleutel “Roxi” stond, zou de gemeente zo snel mogelijk goedmaken. Zoals ze dat vorig jaar trouwens ook al deden voor “jeugdprinses” Luka, en dat was zelfs nog vóór de nieuwe regeling voor geslachtsveranderingen.

Maar Marino Keulen had het al duidelijk laten verstaan: uitstel is geen afstel. ’s Anderendaags vond onze burgervader gelukkig toch nog een momentje om aanwezig te zijn op de dialectviering van de Galliaren. Na wat wellicht de geschiedenis zal ingaan als het kortste welkomstwoord door de prins ooit – geen woorden maar daden – en wat muziek van de Porijkes, overhandigde Marino alsnog de sleutel aan zijn rechtmatige eigenaar.

Vanaf nu zwaait Prins Sven I dus officieel de scepter over carnavalvierend Gellik. Alaaf!