Persbericht Carnavalsoverkoepeling

De coronacijfers zijn nog steeds verontrustend. Daarom hebben de carnavalsoverkoepeling van groot Lanaken en het gemeentebestuur beslist om dit carnavalsseizoen geen carnavalsoptochten te organiseren tot half vasten, of tot naderbericht (de Raod van Laon tot Aoke houdt de mogelijkheid in het achterhoofd om op een later tijdstip een optocht te houden). De verenigingen werkten wel een mooi alternatief uit.

 Marc Stevens van de carnavalsoverkoepeling: “Er zijn een aantal mogelijkheden onderzocht om deze donkere periode te verlichten en om toch carnaval bij de mensen thuis te brengen. Net als 11/11 gaan we samen met lokale radio LRL zorgen voor enkele thema-uitzendingen rond carnaval gespreid over drie zondagen. De uitzendingen gaan door op 31 januari, 7 februari en 14 februari. De uitzendingen zijn gericht op verschillende doelgroepen zoals senioren, de jeugd en ook voor het grote publiek.”

 Op die manier wil de carnavalsoverkoepeling ondanks alles het carnavalsseizoen 2020-2021 niet ongemerkt voorbij laten gaan en hoopt op 11/11/2021 een nieuw knallend carnavalsseizoen te openen waar nog jaren over gesproken wordt.

 Schepen Jolein Martens: “Ik ben blij dat carnaval toch op een speciale manier kan doorgaan. De gemeente doet er alles aan om alternatieven te voorzien. Net zoals de geslaagde 11/11 in een ander jasje zal dit alternatief ook jong en oud aanspreken.”